לאן נעלמו השוטרים?
פרשת השבוע פותחת בציווי האלוקי על השלטת הסדר ושמירת החוק בעם ישראל: "שופטים ושוטרים תתן לך בכל שעריך.. ושפטו את העם משפט צדק". הקדוש-ברוך-הוא מְצַוֶה למנות שופטים הבקיאים בדיני התורה שישפטו בין אדם לחברו. בנוסף, יש גם שוטרים שיוודאו ויאכפו את מימוש פסקי-הדין של השופטים.
כיום, לאחר חורבן בית-המקדש וביטול הסנהדרין, אין לבתי-הדין את הסמכות המלאה שהייתה להם בעבר. אולם, בחזון הגאולה, כאשר בית-המקדש ייבנה על מקומו, הסנהדרין תשוב ותתחדש. כפי שניבא ישעיהו הנביא1: "אשיבה שופטיך כבראשונה ויועציך כבתחילה".
נשאלת השאלה: מדוע בנבואת ישעיהו מדובר רק על חזרת השופטים בעידן הגאולה, ואין שום אזכור לחזרת השוטרים, למרות שגם מינוי השוטרים נדרש על-פי חוקי התורה?
בנוסף, ישעיהו אומר "ויועציך כבתחילה" – על-אף שבתורה לא מופיע ציווי למנות יועצים.
בית-הדין לעתיד-לבוא
ביאור הדברים:
כאשר מגיעים בעלי-דין לבית-הדין, השופט בוחן את הראיות ומכריע מי החייב ומי הזכאי. בדרך כלל, קשה לַחַיָיב למלא את פסק-הדין והוא מנסה לדחות את ביצוע ההחלטה או אפילו להימנע מכך לחלוטין.
כאן נכנסים השוטרים לתמונה. תפקידו של השוטר הוא לוודא שהחַיָיב ממלא אחר פסק-הדין, בדיוק כפי הוראות השופט.
זו הסיבה הפשוטה לכך שבייעודי הגאולה לא מדובר על שוטרים. באותו הזמן, בעלי-הדין לא יבואו לבית-הדין בעקבות מריבה וסכסוך, אלא במטרה להוציא לאור משפט צדק. וכאשר השופט יפסוק שאחד הצדדים נמצא חייב – הלה יקיים את פסק-הדין מיד, ללא שהיות.
היעוץ – נימוקים והסברים
ומכאן נגיע למעמדו של ה'יועץ' לעתיד-לבוא: תפקידו של השופט הוא לקבוע את פסק-הדין ואין עליו חובה להסביר ולנמק את החלטתו לפני בעלי-הדין.
זה המצב כיום. ואילו בגאולה העתידה, לא יהיה צורך בשוטרים שיאכפו את פסק-הדין של השופט, אבל יהיה 'יועץ' שיסביר לצד שנמצא חייב, את טעם הפסיקה ואת הסיבה שבגללה הוא יצא חייב.
לכן ישעיהו הנביא בנבואתו, משמיט את השוטרים ומוסיף את היועצים – כי, כאמור, השוטרים יהיו מיותרים והיועצים יהיו נצרכים.
1. ישעיה, פרק א', פסוק כ"ו.

